De Insteek

Quiltcursus Amersfoort

Quilt Blog

Sandwichen

Sandwichen of dubbelen. Iedere quilter kent het: de top is af, de vulling en achterkant stof zijnn aangeschaft en dan volgt het moeizame proces waarbij je alles precies op elkaar legt en zo bevestigt dat er geen millimeter verschuiving meer kan plaatsvinden. Rijgen? Speldjes? Op tafel? Op de vloer?
Veel werk en niet ideaal allemaal.

Nu bestaat er een soort nietapparaat waarmee je heel korte plastic nietjes kunt schieten, de kortere versie van de nietjes waarmee prijskaartjes aan kleding vastzit. We zetten je achterkantstof vast op een houten frame dat in grootte verstelbaar is, vervolgens de vulling en als laatste de top.

Dan schieten we de mini nietjes erdoor, ze laten beslist geen gaatjes achter in de stof.na een uurtje is je quilt klaar om te gaan doorquilten. Bijkomend voordeel: bij het quilten blijft je draad niet steeds achter een speldje hangen, je hoeft geen meters rijgdraad te verwijderen.

We bieden deze dienst aan voor €20,- voor een kleine quilt (tot 1.50m) en €25,- voor een grote quilt. Het is fijn als je zelf meehelpt om alles strak op elkaar de zetten. Aanmelden kan via het contactformulier.

Deel deze post

Laatste posts

Doe mee met een Quilt Workshop bij de Insteek

De datum en tijd waarop de workshops worden gegeven wordt gekozen in overleg. Het volgen van een workshop kan individueel of in een groepje tot 4 personen.

Heb je interesse om deel te nemen aan een workshop of heb je opmerkingen of vragen, laat dan je gegevens achter via het contactformulier en ik neem contact met je op. 

 

Meld je aan of stel je vraag
    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.